U PRELOGU ODŽANA DVODNEVNA ŠKOLA U PRIRODI ZA OSNOVNOŠKOLCE

U PRELOGU ODŽANA DVODNEVNA ŠKOLA U PRIRODI ZA OSNOVNOŠKOLCE

Ni kiša ni hladnoća nisu uspjele spriječiti održavanje dvodnevne škole u prirodi 17. i 18. rujna 2022. godine u Sportsko-rekreacijskoj zoni Prelog. Četrdesetak osnovnoškolaca iz Hrvatske i Mađarske sudjelovalo je na dvije radionice posvećene lokalnoj flori i fauni, radionici o snalaženju u prirodi, radionici o lokalnoj kulturi, običajima i vjerovanjima vezanim uz rijeku Dravu te dvije sportske aktivnosti.

Okupljene je na početku u ime Grad Preloga pozdravio Miroslav Hržić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada i projekte, a zatim su Velimir Bašek i Antonio Krušelj iz Javne ustanove za zaštitu prirode Međimurske županije djeci predstavili najčešće vrste ptica koje možemo opaziti u Sportsko-rekreacijskoj zoni Prelog te opremu koju promatrači ptica koriste. Posebnu pažnju izazvalo je pravo labuđe jaje koju su učenici mogli i dodirnuti.

Mitove i legende dravskog kraja učenicima je na dinamičan način približila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Grada Preloga Maja Lesinger, a posebnu pažnju izazvalo je dravsko čudovište Pesjanek s kojim su se djeca sprijateljila.

Živu i neživu prirodu Sportsko-rekreacijske zone Prelog učenici su istražili pod vodstvom biologinje Ivane Rojko iz Međimurske prirode, a posebno su ih se dojmili primjerci zmije ribarice na koje su naišli.

Kako se snaći u prirodi koristeći tradicionalne, ali i suvremene načine orijentiranja djeci je približila dr. sc. Mihaela Mesarić. Osobito ih se dojmila vožnja čamcem po akumulacijskom jezeru te brojne vrste ptica koje su pritom mogli vidjeti.

Na kraju, za tjelovježbu pobrinuli su se kineziolozi s bogatim iskustvom u radu s djecom, Mario Bauer i Damir Žegarac.

Događaj je organizirao Grad Prelog u suradnji s Marinom Prelog d.o.o.


Galerija

skola u prirodi 1
skola u prirodi 2
skola u prirodi 3
skola u prirodi 4
skola u prirodi 5
skola u prirodi 6
skola u prirodi 7
skola u prirodi 8
skola u prirodi 9
skola u prirodi 10
skola u prirodi 11
skola u prirodi 12
skola u prirodi 13
skola u prirodi 14
skola u prirodi 16
skola u prirodi 17
skola u prirodi 18
skola u prirodi 19
skola u prirodi 20
skola u prirodi 21
skola u prirodi 22
skola u prirodi 23
skola u prirodi 24
skola u prirodi 25
skola u prirodi 26

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju