O PROJEKTU

Projekt akronima AQUA ADVENTURES provode prekogranični partneri - hrvatski grad Prelog i mađarska općina Kistolmács - a sufinancira Europska unija u sklopu programa Interreg V-A Program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. u iznosu od 85%.

Logo aqua adventures

Ukupna vrijednost projekta je 1.321.852,50 eura (gotovo 10 milijuna kuna, odnosno gotovo 475 milijuna mađarskih forinta), od čega dio koji se odnosi na Grad Prelog iznosi 662.807,50 eura (gotovo 5 milijuna kuna), a na općinu Kistolmács 659.045,00 eura (gotovo 237 milijuna mađarskih forinta).

Projekt će se provoditi kroz tri glavne investicijske osi - izgradnju i uređenje turističke infrastrukture na jezerima uz Prelog i Kistolmács, nabavu nove opreme za rekreaciju i monitoring te organizaciju niza edukacija i turističkih manifestacija.

Želja je partnera bolje iskoristiti prirodne turističke resurse koji im stoje na raspolaganju. Glavni ciljevi projekta su njegovanje i razvoj prekogranične suradnje, održivi razvoj turizma, gospodarstva i društva te čuvanje okoliša i promocija suživota s prirodom.

Puni naziv projekta je “Povezivanje i nadogradnja turističke ponude na jezerima zajedničkim razvojem novih i inovativnih prekograničnih turističkih proizvoda i unapređenjem prekograničnih turističkih destinacija.” Projekt je započeo 1. studenog 2020. godine, a trajat će do 31. listopada 2022.

0
0
0
0

GEOGRAFSKA KARTA

Grad Prelog

Općina Kistolmács

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju