AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK RÉSZÉRE “ISKOLA A TERMÉSZETBEN” ELNEVEZÉSŰ KÉTNAPOS RENDEZVÉNY KERÜLT MEGRENDEZÉSRE PRELOG VÁROSÁBAN

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK RÉSZÉRE “ISKOLA A TERMÉSZETBEN” ELNEVEZÉSŰ KÉTNAPOS RENDEZVÉNY KERÜLT MEGRENDEZÉSRE PRELOG VÁROSÁBAN

Az eső és a hideg idő sem tudta megakadályozni, hogy 2022. szeptember 17.-18. között megrendezésre kerüljön a kétnapos “Iskola a természetben” c. rendezvény a Prelogi Sport és Rekreációs Zónában. Negyven általános iskolás diák vett részt Horvátországból és Magyarországról, a helyi növény- és állatvilággal és a természetben való tájékozódásról szóló workshopon, a helyi kultúrát, szokásokat és a Dráva folyóhoz kapcsolódó hiedelmeket bemutató workshopon valamint két sport rendezvényen.  

Az egybegyűlteket a város nevében Hržić Miroslav Városfejlesztési és Projektek Közigazgatási Osztályának vezetője köszöntötte majd Bašek Velimir és Krušelj Antonio a Muraköz Megyei Természetvédelmi Közintézmény munkatársai a Prelogi Sport- és Rekreációs Zónában leggyakrabban megfigyelhető madárfajtákat és a madármegfigyelők által használt felszereléseket mutatták be a diákoknak. Különös figyelmet keltett egy igazi hattyútojás, amelyet a diákok megérinthettek.  

Prelog Város Könyvtárának és Olvasótermének igazgatója Maja Lesinger által a Dráva-vidék mítoszai és legendái kerültek bemutatásra és különös figyelmet keltett a drávai szörnyeteg “Pesjanek” megjelenése akivel a gyerekek jó barátságot kötöttek.

A diákok a Prelogi Sport- és Rekreációs Zóna élő és élettelen természetét is felfedezhették Ivana Rojko, Muraköz Megyei Természetvédelmi Közintézmény biológusának vezetésével, a diákokat különösen lenyűgözte a kockás sikló, melyet élőben láthattak a természetben.  

A természetben való közlekedésről, irányokról illetve a hagyományos és modern iránymutató eszközökről dr. Sc. Mesarić Mihaela tartott előadást és bemutatatót.  

A diákoknak különösen nagy élményt nyújtott az akkumulációs tavi hajózás illetve a számos madárfaj megfigyelése melyet élőben láthattak. Végezetül a sport rendezvényekről, gazdag tapasztalattal rendelkező testnevelő tanárok Bauer Mario és Žegarac Damir gondoskodtak.  

A rendezvényt Prelog városa a Marina Prelog d.o.o. (kft) közös szervezésében valósította meg.

 

Képtár

skola u prirodi 1
skola u prirodi 2
skola u prirodi 3
skola u prirodi 4
skola u prirodi 5
skola u prirodi 6
skola u prirodi 7
skola u prirodi 8
skola u prirodi 9
skola u prirodi 10
skola u prirodi 11
skola u prirodi 12
skola u prirodi 13
skola u prirodi 14
skola u prirodi 16
skola u prirodi 17
skola u prirodi 18
skola u prirodi 19
skola u prirodi 20
skola u prirodi 21
skola u prirodi 22
skola u prirodi 23
skola u prirodi 24
skola u prirodi 25
skola u prirodi 26

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak