U PRELOGU ODRŽANI DRUGI DANI DRAVSKE RIBE

U PRELOGU ODRŽANI DRUGI DANI DRAVSKE RIBE

U subotu, 21. svibnja 2022. godine u Sportsko-rekreacijskoj zoni Prelog održana je gastronomska manifestacija pod nazivom Dani dravske ribe. Dan je započeo u 9 sati ujutro Kupom Grada Preloga u Sportskom ribolovu na kojem su štapove ukrstili iskusni ribolovci iz ribolovnog društva Glavatica iz Preloga, Smuđ iz Draškovca, Sloga iz Oporovca te Ostriž iz Cirkovljana.

Najbolji su bili članovi Smuđa, a najviše ribe je ulovio Željko Slaviček iz Draškovca. Nakon proglašenja pobjednika, članovi spomenutih ribolovnih društava, pojačani članovima Nautičkog kluba Labud iz Preloga, prihvatili su se pripreme tradicionalnih ribljih jela koja su zatim podijelili ogladnjelim posjetiteljima. Pripremili su dravsku ribu, pastrvu na žaru, papaline, fiš-paprikaš, a posebna atrakcija bio je šaran na rašljama.

Međimurski ribočuvari pokazali su zainteresiranim posjetiteljima dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu zaštite postojećeg ribljeg fonda od krivolovaca. Događaj su upotpunili i članovi Kluba Duga svojom likovnom radionicom pod vodstvom Likovne udruge Donjeg Međimurja. Josip Horvat Majzek izložio je svoje fotografije 68 različitih vrsta dravske ribe, a za dobru glazbenu atmosferu pobrinuli su se Goran i Andrea Šafarić.

Dani dravske ribe ove su godine održani drugi put zaredom. I sudionici i posjetitelji izrazili su svoje zadovoljstvo i želju da događaj preraste u novu tradiciju.

Galerija

Ribe 1
Ribe 2
Ribe 3
Ribe 4
Ribe 5
Ribe 6
Ribe 7
Ribe 8
Ribe 9

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju