A MÁSODIK

A MÁSODIK "DRÁVAI HALNAPOK" RENDEZVÉNY PRELOG VÁROSÁBAN MEGTARTÁSRA KERÜLT

2022. május 21-én, szombaton került megrendezésre a Drávai Halnapok elnevezésű gasztronómiai rendezvény a prelogi Sport- és Rekreációs Zónában. A nap délelőtt 9 órakor a Prelog város sporthorgász kupával kezdődött ahol a botjaikat felkeresztelték a tapsztalt horgászok a prelogi Glavatica horgásztársasságtól, draškoveci Smuđ és az oporoveci Slota, cirkovljani Ostriž horgásztársasságtól.

 A legjobbak a Smuđ horgásztársasság tagjai voltak, míg a legtöbb halat a draškoveci Željko Slaviček fog ta ki. A győztesek kihirdetését követően az említett horgász társaságok tagjai a prelogi Nautika Klub Labud (Hattyú hajó klub) tagjaival kiegészítve megkezdték a hagyományos halételek készítését, melyeket a már éhes látogatók részére osztottak ki. Készítettek drávai halat, grillezett pisztrángot, sprattot (heringet) halpörköltet, és külön látványosság volt a nyárson sült hal.

A muraközi halőrök bemutatták az érdeklődők részére a felszereléseket és tevékenységeiket, amelyeket azért végeznek, hogy megvédjék a meglévő halállományt az orvvadászoktól. A rendezvényen részt vettek és kiegészítették a Szivárvány Klub tagjai, a foglalkozások az Alsó Muraközi Művészeti Egyesület vezetésével valósultak meg. Majzek Horvát Josip 68 különböző drávai halfajról állította ki fényképeit, a jó zenei hangulatról pedig Goran és Andrea Šafarić gondoskodott.

A Drávai Halnapok idén második alkalommal került megrendezésre. Mind a résztvevők, mind a látogatók elégedettségüket és vágyukat fejezték ki, hogy a rendezvény új hagyománnyá fejlődjön.

Képtár

Ribe 1
Ribe 2
Ribe 3
Ribe 4
Ribe 5
Ribe 6
Ribe 7
Ribe 8
Ribe 9

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak