U PRELOGU ODRŽANA NAUTIČKA MANIFESTACIJA LOV NA LABUĐE PERO

U PRELOGU ODRŽANA NAUTIČKA MANIFESTACIJA LOV NA LABUĐE PERO

Od 1. do 3. srpnja 2022. godine u Sportsko-rekreacijskoj zoni Prelog održana je tradicionalna nautička manifestacija pod nazivom Lov na labuđe pero. Tradicionalni organizator – Nautički klub Labud iz Preloga – i ove je godine organizaciju trodnevnog događanja prepustio Gradu Prelogu i Marini Prelog d.o.o., a u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES.

Petak i subotu obilježile su predstave Kerekeš Teatra na otvorenom. U petak je izvedena predstava pod nazivom Ljubav, a u subotu Pod hitno na hitnu. Kulminacija trodnevne manifestacije ipak je bila u nedjelju za kada je zakazana utrka tradicionalnim dravskim čamcima. Dan je počeo skečom Jana Kerekeša, a nastavio se utrkom u kojoj je ove godine sudjelovalo rekordnih 17 posada. Najvještiji su ponovno bili Branko Ivančić i Miroslav Horvat iz Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave.

Uslijedio je tradicionalni turnir u praćkanju na kojem je najviše preciznosti pokazao Ivan Belić iz Preloga. Vrlo zanimljiva bila je i utrka kajacima za ljubavne parove na kojoj su najbrži bili Luka Marđetko i Ana Novak.

Događaj je upotpunila i Zrinska garda iz Čakovca koja je pucnjem iz topa označila početak utrke dravskim čamcima. Pojavio se i Pesjanek, dravsko čudovište koje očito više nije tako strašno jer su se mnogi mališani rado s njim fotografirali.

Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuli su se Goran i Andrea Šafarić, a nije izostala ni bogata gastronomska ponuda, uključujući riblje specijalitete Vladimira Sabolića.

Galerija

pero 1
pero 2
pero 3
pero 5
pero 4
pero 6
pero 7
pero 8
pero 9
pero 10
pero 11
pero 12

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju