PRELOGON MEGTARTÁSRA KERÜLT

PRELOGON MEGTARTÁSRA KERÜLT "A HATTYÚ TOLL VADÁSZAT" ELNEVEZÉSŰ RENDEZVÉNY

A Prelogi Sport és Rekreációs Zónában 2022. 07. 01.-03. között megtartartásra került "A hattyú toll vadászat" elnevezésű hajós rendezvény. Az AQUA ADVENTURES projekt keretében  a hagyományos szervező - a prelogi Hattyú Hajós Klub - ez évben ismét átengedte a rendezvény szervezését Prelog városának és a Marina Prelog Kft-nek.

A pénteki és szombati napon a a Kerekeš Színház szabadtéri előadásai kerültek megtartásra. Pénteken "Ljubav" (Szerelem), szombaton a "Pod hitno na hitnu" (Sürgősen a sürgősségire) című előadások kerültek bemutatásra. A háromnapos rendezvény csúcspontja vasárnap volt, amikor a tradicionális drávai csónakokkal verseny került megrendezésre. A nap Kerkeš Jan bemutatójával indult, majd a versennyel folytatódott, amelyen idén rekordszámú, 17 legénység vett részt. A legügyesebbek ezúttal is Branko Ivančić és Miroslav Horvat voltak akik a donja dubravai Fljojsar Hajós Klub tagjai.

A program csúzli versennyel folytatódott, ahol a legprecízebb a prelogi Ivan Belić volt. Nagyon érdekes volt a szerelmes párok kajak futama, ahol a leggyorsabbak Luka Marđetko és Ana Novak voltak.

A rendezvényt a csáktornyai Zrínyi gárda tagjai tették teljessé, akik ágyúlövéssel indították a drávai csónak versenyt. A nap folyamán megjelent a "Pesjanek"- Dráva folyó szörnyetege, aki láthatóan nem is olyan ijesztő, mert sok gyerek szívesen készített közös fotót vele.

A jó zenei hangulatért Goran és Andrea Šafarić gondoskodtak, természetesen nem maradt el a gazdag gasztronómiai kínálat sem Vladimir Sabolić halkülönlegességeivel.

Képtár

pero 1
pero 2
pero 3
pero 5
pero 4
pero 6
pero 7
pero 8
pero 9
pero 10
pero 11
pero 12

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak