U PRELOGU ODRŽANA NAUTIČKA MANIFESTACIJA LOV NA LABUĐE PERO

U PRELOGU ODRŽANA NAUTIČKA MANIFESTACIJA LOV NA LABUĐE PERO

Tradicionalnu i vrlo popularnu nautičku manifestaciju koju je 20 godina samostalno organizirao Nautički klub Labud iz Preloga, ove su godine po prvi put organizirali Grad Prelog i Marina Prelog d.o.o. u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES koji sufinancira Europska unija iz programa Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Manifestacija se održala u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu od 2. do 4. srpnja, odnosno od petka do nedjelje. Svake je večeri posjetitelje uveseljavao Kerekesh teatar izvedbom po jedne komične predstave pod vedrim nebom - u petak je izveo Ringišpil, u subotu Imovinu, a u nedjelju legendarnog Dimnjačara.

U subotu je održan cjelodnevni turnir u odbojci na vodi, odnosno u bazenu. Sudjelovale su 24 mahom mlade ekipe, a pobijedila je ekipa s imenom Cugcvang. Nije izostao ni razigrani glazbeni program ni bogata gastronomska ponuda.

U nedjelju prijepodne održana su nautička natjecanja. Dvanaest ekipa sudjelovalo je u tradicionalnoj utrci dravskim čamcima (drafskim čonima). Početak utrke gromoglasno je označio top Zrinske garde iz Čakovca, a nakon uzbudljive utrke prvi su kroz cilj prošli Branko Ivančić i Miroslav Horvat iz Nautičkog kluba Fljojsari iz Donje Dubrave. Nakon natjecanja u veslanju tradicionalnim čamcima, održano je kajakaško natjecanje za ljubavne parove. Sudjelovalo je 8 parova, a najbrži su bili Šalković Vladimir i Snježana. Tradicionalnom turniru u praćkanju pristupio je 21 natjecatelj, a najprecizniji je bio Petar Horvat iz Cirkovljana. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se Music Box Band, a nije izostala ni bogata ponuda hrane i pića.

Premašen je predviđeni broj posjetitelja, a o bogatom programu koji se mogao doživjeti u ta tri dana u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu izvještavali su brojni lokalni i regionalni mediji. Dobroj posjećenosti manifestacije nedvojbeno je doprinijela i snažna medijska kampanja koja je između ostalog uključivala i izradu te emitiranje TV spota na regionalnoj televiziji.

Galerija

Labuđe pero 1
Labuđe pero 2
Labuđe pero 3
Labuđe pero 4
Labuđe pero 5
Labuđe pero 6

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju