A PROJEKTRŐL

Az AQUA ADVENTURES rövidítésű projekt Prelog városa, Horvátország és Kistolmács önkormányzata, Magyarország partnerségével az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési 2014-2020 Program keretében 85 %-os társfinanszírozással valósul meg.

Logo aqua adventures

A projekt összköltségvetése: 1.321.852,50 EUR (közel 10 millió kuna, vagyis csaknem 475 millió forint), ebből Prelog város költségvetésének összege: 662.807,50 EUR (csaknem 5 millió kuna), Kistolmács önkormányzat költségvetésének összege: 659.045,00 EUR (csaknem 237 millió forint).

A projekt három fő beruházási tengelyen keresztül valósul meg - a prelogi és a kistolmácsi tavak turisztikai infrastruktúra kiépítése és rendezése, új rekreációs és monitoring felszerelések beszerzése illetve számos képzés és turisztikai rendezvény szervezése.

A partnerek kívánsága a rendelkezésre álló természeti és turisztikai erőforrások kihasználása. A projekt fő céljai a határon átnyúló együttműködési kapcsolatok ápolása és fejlesztése, a turizmus, a gazdaság és a társadalom fenntartható fejlesztése, valamint a környezetvédelem és a természettel való együttélés előmozdítása.

A projekt megnevezése: “A tavak turisztikai kínálatának összekötése, bővítése, új és innovatív határon átnyúló turisztikai termékek közös fejlesztése illetve a határon átnyúló turisztikai célpontok előmozdítása”. A projekt 2020. november 1-én kezdődött és 2022. október 31-ig tart.

0
0
0
0

FÖLDRAJZI TÉRKÉP

Prelog városa

Kistolmács önkormányzata

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak