A DRÁVA FOLYÓ ZÁTONYAINAK NÖVÉNY- ÉS ÉLET VILÁGÁRÓL SZÓLÓ FOGLALKOZÁS KERÜLT MEGTARTÁSRA PRELOGON

A DRÁVA FOLYÓ ZÁTONYAINAK NÖVÉNY- ÉS ÉLET VILÁGÁRÓL SZÓLÓ FOGLALKOZÁS KERÜLT MEGTARTÁSRA PRELOGON

A Prelogi Sport és Rekreációs Zónában 2022. október 11-én került megtartásra a Dráva folyó zátonyainak növény -és állatvilágáról szóló foglalkozás, a foglalkozáson a prelogi középiskola húsz tanulója vett részt, a foglalkozás vezetője a középiskola kiváló biológia és kémia tanára volt.

A foglalkozás első részében a tanulók részére a Dráva folyó zátonyain előforduló növények és állatok kerültek bemutatásra, majd a tanulók megtanulták a vegetáció és a flóra közti különbséget illetve ismereteket szereztek egy bizonyos élőhelyen élő fajok sokféleségének fontosságáról, a faj diverzitásának fontosságáról és az invazív fajokról amelyek a Dráva folyót és partjait veszélyeztetik.

A foglalkozás első része csoport munkával zárult ahol a tanulók témákat választottak és azokat kutatási módszerrel dolgozták fel. Az ízletes ebédet követően a foglalkozás gyakorlati, terepi része következett vagyis a csoport a Dráva folyó partra és zátonyaira ment ahol számos növény - és állat fajjal találkoztak mint pl: nád, többféle fűz, kocsányos tölgy, nyár, fekete éger, süntök, különféle rovarok, és húsz madárfaj.

Ez volt az utolsó a helyi növény- és állatvilágról szóló foglalkozás amely Prelog városa és a Marina Prelog d.o.o. közös szervezésében valósult meg. Az első foglalkozás témája a Dráva folyó üledékében megbúvó gerinctelen állatok, a második foglalkozás témája a sáskák, a harmadik és negyedik foglalkozás témája pedig vidéken élő madarak voltak. A foglalkozásokat Rašan Mišon kívül Hercigonja Luka, természetfotós és a BIOM egyesület tagja vezette, minden foglalkozáson húsz általános iskolás és középiskolás tanuló vett részt.

Képtár

flora i fauna 1
flora i fauna 2
flora i fauna 3
flora i fauna 4
flora i fauna 5
flora i fauna 6
flora i fauna 7
flora i fauna 8
flora i fauna 9
flora i fauna 10

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak