U PRELOGU ODRŽANA GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA DANI DRAVSKE RIBE

U PRELOGU ODRŽANA GASTRONOMSKA MANIFESTACIJA DANI DRAVSKE RIBE

Dani dravske ribe su gastronomska manifestacija koja je prvi put održana u subotu 19. lipnja 2021. godine u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu. Organizirali su je Grad Prelog i Keder j.d.o.o. u sklopu projekta akronima AQUA ADVENTURES koji sufinancira Europska unija iz programa Interreg V-A Program suradnje Mađarska-Hrvatska 2014-2020.

Na događaju su četiri sportska ribolovna društva s područja Grada Preloga – Glavatica iz Preloga, Ostriž iz Cirkovljana, Smuđ iz Draškovca i Sloga iz Oporovca – te Nautički klub Labud iz Preloga pripremali tradicionalna riblja jela koja su zatim podijelili prisutnima. Pripremili su fiš, prženu sitnu dravsku ribu, pohanog šarana, šarana na roštilju, pržene odreske od soma te ukupno podijelili više od 100 porcija.    

Ribočuvari iz Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije pokazali su zainteresiranim posjetiteljima dio svoje opreme i približili im aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja postojećeg ribljeg fonda. Muzej Croata insulanus iz Preloga i Likovna udruga donjeg Međimurja pripremili su likovnu radionicu za članove Kluba Duga koji okuplja osobe s intelektualnim teškoćama. Za dobru glazbenu atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Frikovi izvedbom trosatnog tradicionalnog glazbenog programa.

Manifestacija je bila dobro posjećena i premašen je očekivani broj posjetitelja. Događaj je pozitivno ocijenjen od sudionika i posjetitelja te je izražena želja da Dani dravske ribe postanu tradicionalna manifestacija u Sportsko-rekreacijskoj zoni Marina u Prelogu i nakon provedbe projekta akronima AQUA ADVENTURES.


Galerija

Dani ribe 1
Dani ribe 2
Dani ribe 4
Dani ribe 5
Dani ribe 6
Dani ribe 7
Dani ribe 8
Dani ribe 3

Prekogranična regija - gdje rijeke spajaju, a ne razdvajaju