PRELOG VÁROSÁBAN HÁROM NAPOS EVEZŐS ISKOLA KERÜLT MEGTARTÁSRA

PRELOG VÁROSÁBAN HÁROM NAPOS EVEZŐS ISKOLA KERÜLT MEGTARTÁSRA

A háromnapos felnőtt evezős iskolában húsz résztvevő vett részt amelyre 2022. június 14-én, 15-én és 17-én délután került sor a Prelogi Sport- és Rekreációs Zónában.

Az evezős iskolát Prelog városa szervezte a More Adventure j.d.o.o. gazdasági társasággal együttműködve, és a résztvevők többsége a Prelog-i Nautical Club Labud tagjai voltak.

A tapasztalt oktatók Nikola Želimorski és Nenad Ujlaki az evezősiskola első napját az elméleti résznek szentelték vagyis mindenről beszéltek, amit tudni kell, mielőtt még az evezés a folyókon elkezdődik. Kiemelkedő, különös hangsúlyt fektettek a biztonságra, mivel ez különösen fontos téma Nikola Želimorski számára, aki egyben a Horvát Hegyi Mentőszolgálat tagja is. A második napon mintegy húsz résztvevő próbálta ki magát rafting csónakban és kenuban csapatevezésben, valamint SUP-on egyéni evezésben. A hangsúly a kenukon volt, amely ennek az evezős iskolának az alapeszköze volt. A harmadik napon rafting csónakokkal a Dráva folyón eveztek. A résztvevők áthaladtak a Dráva rejtett holtágain, és arra a következtetésre jutottak, hogy sokkal jobban szükséges értékelnünk az itt lévő, található természeti szépségeket. Végül minden fél elégedettségét fejezte ki a háromnapos eseménnyel kapcsolatban, de egyben reményét is fejezte ki, hogy ez nem az utolsó, hanem csak az első lépés a prelogi, de egész Muraközi evezés erőteljesebb fejlődésében.

Képtár

veslanje 1
veslanje 2
veslanje 3
veslanje 4
veslanje 5
veslanje 6
veslanje 7
veslanje 8
veslanje 9
veslanje 10
veslanje 11

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak