TANULMÁNYÚT AUSZTRIÁBA

TANULMÁNYÚT AUSZTRIÁBA

Az AQUA ADVENTURES rövid elnevezésű projekt fő célja a turisztikai kínálat javítása a Prelog és Kistolmács mellett található tavakon. Prelog városa az Insula Turisztikai Irodával együttműködve július 7-én és 8-án kétnapos tanulmányutat szervezett Ausztriába azaz a gradistyében (Őrvidék) található Fertő tóhoz.

A horvátországi és magyarországi csoport 25 tagja megismerkedett a kontinentális és tóturizmus jó gyakorlataival, ezenkívül a Fertő tó hajóval került bejárásra majd ezt követően a gólyáiról és a világ egyetlen borakadémiájáról ismert festői Rust város városnézése következet. Meglátogatásra került a tóra néző középkori vármaradvány illetve Neusiedl am See és Podersdorf am See strandjai. A csoport megismerte a helyi gazdag gasztronómiai kínálatot majd hazafelé a Magyarországon, Fertőd településen található Esterházy család kastélya került megtekintésre.

Érdekesség hogy a Fertő tó általános mélysége 1 m, míg a legmélyebb része 1,8m. Annak ellenére, hogy tízszer nagyobb a Prelog mellett található Dubravai tótól, 1867.és 1871. években szinte teljesen kiszáradt. A párolgás miatt nagyobb sótartalommal rendelkezik, a tó nagy része a Nemzeti Park része amely 2001. évtől szerepel az UNESCO világörökség listáján. A tó jelentősen befolyásolja a környező terület klímáját, amely alkalmas szőlő- és gyümölcstermesztésre. A turizmus nagyon fejlett.

A csoport végül nem rejtegette elégedettségét a tanulmányúttal kapcsolatban, és eltökélt szándéka, hogy a tapasztalt jó gyakorlatokat a lehető leghamarabb átadja a helyi közösségeinek. Az AQUA ADVENTURES projekt keretén belül ősszel Kistolmács település szervezésében még egy ausztriai tanulmányút kerül megtartásra.

Képtár

stud 1
stud 2
stud 3
stud 4
stud 5
stud 6
stud 7
stud 8
stud 9
stud 10
stud 11
stud 12
stud 13
stud 14
stud 15
stud 16
stud 17

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak